• July 20, 2024

Kirsebær Laurbær

Kirsebær Laurbær ‘Rotundifolia’ (Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’) er en stor, tæt busk, som er en af de mest populære hækplanter i Europa. Denne laurbærhæk vokser meget hurtigt til en høj hæk med en ret uformel karakter. Og da laurbær ‘Rotundifolia’ er en stedsegrøn hækplante, beskytter den dit privatliv hele året rundt.

Laurbær ‘Rotundifolia’ er en plante, der næsten kun har fordele. Dens blanke blade giver en laurbærhæk et mere yndefuldt udseende end de fleste andre stedsegrønne hække, og den er relativt nem at vedligeholde for en hurtigtvoksende hækplante. Og da kirsebærlaurbær også vokser ret bredt, behøver du ikke ret mange planter pr. løbende meter for at afgrænse din have med en høj, synlig laurbærhæk.

Elegant privatlivshæk

Enhver, der nogensinde har set en laurbær ‘Rotundifolia’, vil uden tvivl have beundret dens smukke blade. Bladene på laurbær ‘Rotundifolia’ er aflange og ovale, hvilket gør det vanskeligt at beskære en laurbærhæk i en formel form. Det gør ikke noget i dette tilfælde, for selv i sin legende form beskytter laurbærblomsten din have mod nysgerrige blikke.

Det er ikke engang tilrådeligt at trimme en laurbærhæk for formelt, da det er næsten umuligt at gøre det uden at beskadige planternes smukke blade. Og det er netop dette blad, som du ønsker at bevare intakt, fordi den blanke, friskgrønne overside af bladene giver kirsebærlaurbær ‘Rotundifolia’ det udseende, som gør den så populær.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *